swish-2

Swishtjänst för resor med bioflygbränsle

Du kan swisha hur mycket eller lite pengar du vill. Allt går till att utveckla marknaden för bioflygbränsle – 75% köper vi bioflygbränsle för och 25% använder vi till att stötta projekt och initiativ som bidrar till tillverkning av bioflygbränsle i Norden.

Swisha till: 123 131 4137

DELA DIN RESA:   linkedin tw fb

 

Så här går det till:

1. Välj den summa du vill swisha
Det går i dag inte att ge ett exakt pris, både beroende på att olika flygplanstyper drar olika mycket bränsle och att priset för bioflygbränslet sätts först när bränslet köps in. Det vi kan garantera är att alla pengar går till utvecklingen av och att flyga på bioflygbränsle. Så du är helt enkelt med och skapar en mer hållbar framtid!

Mellan tummen och pekfingret så kostar bioflygbränsle för en timmesflygning 400 kronor för 100% bioflygbränsle, inklusive påslaget på 25% för stöttning av lokalproduktion.

Förutom själva summan så är det också viktigt att vi visar att vi är många som vill flyga på bioflygbränsle, så ge hellre en liten summa än avstå!

2. Skriv din mail-adress eller den region du vill stötta i meddelarfältet
Lämna gärna ditt mail-adress i meddelarfältet när du swishar över pengarna. Då kommer du att få information framöver om vad som händer och sker i föreningen. Om du vill stötta en specifik region med dina pengar, t ex Fly Green Fund Värmland, så skriver du det i meddelarfältet så går pengarna dit.

3. I början på nästa år kan du se hur mycket du har minskat ditt koldioxidavtryck
Vid årets slut kommer vi här på vår hemsida att ge dig en uträkningsnyckel. Då räknar ihop summorna på dina verifikationer och med hjälp av uträkningsnyckeln kan du sedan se hur mycket du har minskat ditt koldioxidavtryck. Om du är företag kan du använda dessa siffror i din rapportering för att på så sätt minska koldioxidavtrycken från dina resor.

4. Följ våra inköp och projekt på nätet
Här på vår hemsida kommer vi att visa när vi köper in bränsle och hur det har använts. Du kommer också att finna livscykelanalys på det bränsle vi köpt in för våra gemensamma pengar! På det sättet gör vi skillnad tillsammans!

Det kan tyckas märkligt att vi inte kan ge ett exakt pris, men bioflygbränslemarknaden är omogen och priset bestäms först när bränslet beställs.