Almedalen: Besök av miljöministern

Under temadagen om cirkulär ekonomi hölls även en utställning där medlemsföretag från IKEM presenterade sitt arbete.

Besök av miljöministern

I Fly Green Funds monter berättade Maria Fiskerud och Vilma Fiskerud om hur både företag, myndigheter och privatpersoner kan minska flygresornas klimatpåverkan – och samtidigt skapa nya, gröna jobb i Sverige.

För alla som vill vara med och kickstarta marknaden för förnybart flygbränsle är det enklaste sättet att swisha valfritt belopp till telefonnummer 123 131 4137.

Företag och myndigheter kan även teckna affärsavtal med Fly Green Fund, vilket Swedavia, Löfbergs och Resia redan har tagit fasta på och berättade om i montern.

De som har Resia som affärsresebyrå kan i sitt avtal få tillgång till Fly Green Funds erbjudanden.

Dessutom fanns Louise Goding från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, på plats för att presentera sina forskningsresultat kring intresse och betalningsvilja för bioflygbränsle.

Av de pengar som kommer in till Fly Green Fund går 75 procent direkt till bioflygbränsle och 25 procent till forskning och utveckling för att komma igång med tillverkning i Sverige.

Under dagen genomfördes flera guidade turer i utställningsområdet.

Bland besökarna fanns miljöminster Karolina Skog, som här fick veta mer om Fly Green Funds verksamhet.

Ministern bjöds även på kaffe från Löfbergs och bullar med skogssocker från SEKAB Biofuels & Chemicals, ett av de företag som står redo att starta svensk produktion av bioflygbränsle.

Text: Lena Lidberg, Foto: Lena Lundberg